Planten online kopen? Dit is mijn ervaring

Online planten kopen, ik had dat nog nooit gedaan en jullie? Maar ik was toch eigenlijk wel benieuwd hoe dat nou gaat. Ik bedoel dat kan toch nooit goed gaan, plantjes zijn hartstikke kwetsbaar en als je dan verhalen hoort dat er gewoon met dozen gegooid wordt bij de post, tja dan denk je wel 2x na voor je een plant of iets anders kwetsbaars online besteld! Maar volgens de website van bijvoorbeeld Greenlifestylestore worden alle planten met zorg verpakt in een speciale plantvriendelijke verpakking. Hierin kan de plant goed worden vastgezet en worden de bladeren beschermd. Zo voorkomen ze dat de bladeren kunnen knakken of kneuzen. Ook komen de planten rechtstreeks van de kweker, waardoor er zeker een verse en gezonde plant bij jou bezorgt wordt. Oké, ik ben overtuigd en ga het gewoon proberen!

Tijdje terug was er een sale bij Greenlifestylestore en korting daar houden wij van! Dus heb ik lekker rond gesnuffeld tussen alle mooi planten en heb gekozen voor 2 hangplantjes. Besteld, afgerekend en dan afwachten maar….

En toen…jaja na een paar daagjes wachten, kwam eindelijk die doos! Hoe blij kan je soms worden hé als je HET busje aan ziet komen. Je snapt….de bezorger hoefde niet eens aan te bellen, want ik stond al voor de deur klaar!🤗

planten bestellen online, asparagus, herstshoorn, plantstyling, kamerplanten, planten

De doos zelf is al leuk om te zien met al die teksten en plaatjes erop! Nu gauw uitpakken! Zijn de plantjes echt nog heel?

planten bestellen online, asparagus, herstshoorn, plantstyling, kamerplanten, planten

Dit ziet er inderdaad wel plantvriendelijk uit. De plantjes kunnen zo niet schuiven of omvallen in de doos. De achterste plant ligt wel plat, maar dit is bewust zo gedaan.

planten bestellen online, asparagus, herstshoorn, plantstyling, kamerplanten, planten
planten, asparagus, herstshoorn, plantstyling, kamerplanten, planten
planten, asparagus, herstshoorn, erwtenplant, plantstyling, kamerplanten, planten

Tatarataaaa! Daar zijn m’n nieuwe groene vriendjes! Het zijn de Senecio Rowleyanus oftewel beter bekend als de erwtenplant. Ze hebben de reis goed overleeft er is zelfs geen een erwtje afgevallen! In de doos zat ook nog een mooi kaartje en een briefje erbij hoe je deze plant het beste kunt verzorgen. Heel fijn als dit soort informatie er bij zit! De Senecio is een populair plantje. Een keer per week een scheutje water, een lichte standplaats en een temperatuur boven de 15 graden, meer hebben deze hangvriendjes niet nodig! Mocht je geen zin hebben om ze te zoeken…je vindt ze hier.😉

planten, senecio rowleyanus, erwtenplant, plantstyling, kamerplanten, planten, hangplant

Deze heeft een plekje gekregen in de keuken in een mooi hangpotje. Ik zocht al lang naar een geschikte plantenpot voor aan de muur, want je ziet ze niet zoveel, maar deze vond ik bij de Groenrijk in Den Bosch. De kleur groen past precies bij onze groene muur in huis! De andere komt op de hoek van de kast te staan. Ik heb geen idee hoe hard ze groeien, want hoe langer hoe mooier natuurlijk!

Nou, mijn ervaring met online planten kopen is in ieder geval positief! Dit zal voor mij zeker niet de laatste x zijn. Hebben jullie weleens plantjes besteld? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen!

Groene groetjes,

Joanike

Ben je op zoek naar fijne kamerplanten webshops? In deze blog staan er 10 voor je op een rijtje!

Deze blogpost bevat affiliate links. Dat betekent dat als jij op een link klikt en bij dat bedrijf iets koopt, ik hiervoor een kleine vergoeding ontvang. Jij betaalt hier uiteraard niks extra voor. Heb je hier vragen over? Lees dan de advertentie disclaimer.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.