Oh my cactus!

Je zou denken dat een cactus lekker makkelijk is om te verzorgen, af en toe een beetje water geven is eigenlijk wel genoeg. Uiteraard hebben ze natuurlijk ook veel licht nodig. Maar wat nou 1 van mijn cactussen mankeerde weet ik ook niet! Hij ging al steeds schever en schever staan, dus wat stokjes er bij geprikt en dit ging wel een tijdje goed. Maar op een gegeven moment…. nou ja zie onderstaande foto maar.

zieke cactus, cactus, kamerplant, planten, plantstyling

Ziet er maar sneu uit hé. Het doet me overigens ergens aan denken nou ik die foto goed bekijk….maar daar zullen we maar niet verder over uitweiden.🧐😅 Waarschijnlijk zijn de wortels gaan rotten of zo, dus zo zie je maar ook met een cactus gebeurt weleens wat. Het schijnt dat cactussen ook net wat andere potgrond nodig hebben als gewone kamerplanten. Het beste is… ik heb even gegoogled hoor… 2 delen tuinaarde, 2 delen ruw zand en 1 deel turf. Dit mengsel draineert goed en wordt niet hard wanneer het droog is. Misschien moet ik daar de volgende x maar eens wat beter op letten!😉 Deze tips vond ik op deze site: https://nl.wikihow.com/Een-stervende-cactus-redden

zieke cactus, cactus, kamerplant, planten, plantstyling

Het is toch wel balen als een plant het niet doet, maar hier leren we ook weer van. En gelukkig hebben we de foto’s nog. Hieronder zie je hem in een wat betere houding zullen we maar zeggen.

zieke cactus, cactus, kamerplant, planten, plantstyling

Heb jij nou nog goeie cactustips? Ik hoor ze heel graag! Laat maar weten!

Groene groetjes,

Joanike

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.