monstera

Fred de Monstera en de plantenstok

De Monstera Deliciosa is 1 van mijn favorieten kamerplanten. Ik weet niet waarom, ik vind hem gewoon leuk! Die van mij heet Fred (geven jullie ook namen aan jullie planten?) en doet ook van die gekke dingen, hij kan bijvoorbeeld huilen…ja echt! Dan zitten er druppels op de bladeren die er dan afvallen net alsof dat hij huilt dus. Heeft iets te maken met teveel vocht die hij dan door te huilen toch nog kwijtraakt. De Monstera Deliciosa heeft niet alleen wortels in de grond maar ook erboven, zogenaamde luchtwortels. Ook zoiets geks! De bladeren en stengels van Fred die groeien kriskras door elkaar en dan zit alles in de knoop, dus moet ik hem even een handje helpen en de stengels en bladeren even herschikken.

monstera deliciosa, kamerplant, plant, planten, plantstyling, plantenstok

Er zit zelfs een stengel tussen die in een bochtje groeit! Ja, kijk maar eens bij het bovenaanzicht, grappig hé!

monstera deliciosa, kamerplant, plant, planten, plantstyling, plantenstok

Om Fred de Monstera een beetje te leiden heb ik een plantenstok gekocht met een kokosomhulsel, dit omhulsel houdt vocht vast en geeft het ook af aan de plant. Deze stokken zijn bij alle grote groencentra wel te koop of online zoals hier. Ik hoop dat Fredje met deze stok ook een beetje omhoog gaat groeien. Het schijnt dat ze heeeeeel hoog kunnen worden!

monstera deliciosa, kamerplant, plant, planten, plantstyling, plantenstok

Heel voorzichtig heb ik de stok in de grond gestoken, want tja je wilt geen wortels beschadigen hé. Daarna heb ik met rekbare, soort rubberachtig binddraad de takken vast gebonden aan de paal. Met dit soort draad voorkom je insnijdingen in de takken.

 kamerplant, plant, planten, plantstyling, plantenstok

En zo staat ie er nu bij! Ik ben wel benieuwd wat die Fred er nou van vindt, jammer dat planten niet kunnen praten! Uiteraard zal ik jullie wel op de hoogte houden van de capriolen die Fred vast wel weer gaat maken.

Wat is trouwens jullie favoriete plant?

Groene groetjes,

Joanike

 kamerplant, plant, planten, plantstyling, plantenstok

2 Reacties

 • Irene

  Haa! Wat een super leuk blog is dit! Ik heb ook een monstera en dit is ook de favoriet tussen al mijn plantjes (die van mij heet Gerrit). Super leuk hoe deze je allemaal seintjes geeft over hoe het met hem gaat! Als een van de bladeren bijvoorbeeld geen gaten heeft, heeft hij waarschijnlijk een tekort aan voeding. Ben benieuwd naar nog meer updates van Fred! Ik ga binnenkort ook een plantenstok kopen.

  Groetjes!
  Irene

  • Joanike

   Hey Irene, wat leuk dat we dezelfde favoriet hebben! Geweldige naam ook Gerrit!😄 Weet niet of je Instagram hebt? Daar post ik regelmatig foto’s van Fred, hij is al flink gegroeid! Succes met de plantenstok!
   Groetjes, Joanike

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *