ceropegia woodii

Een kamerplanten wishlist hebben we allemaal. Dit is de mijne!

Je moet altijd wat te wensen hebben zeggen ze toch? Zo heb ik nog wel wat kamerplanten die ik graag zou toevoegen aan mijn groeiende collectie! Er zijn zoveel soorten planten dat je soms door de bomen de plant niet meer ziet. Daarom heb ik maar een kamerplanten wishlist gemaakt. Kijk je mee?

1. Scindapsus Pictus

Ik vind hangplanten sowieso erg leuk, zo’n lange sliert langs de kast of langs de muur naar beneden. Eentje die dan lekker snel groeit is ook wel handig. De Scindapsus Pictus is er zo eentje en staat bovenaan mijn kamerplant wenslijstje.

Scindapsus pictus te koop bij Fleurdirect


De Scindapsus staat schijnbaar bekend als geluksplant die zijn eigenaar geld en fortuin helpt te krijgen, zou leuk zijn!  Deze hangplant heeft mooie hartvormige bladeren en grappige spikkels op de bladeren. De Scindapsus Pictus is een makkelijk plantje om te verzorgen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, dus geef geregeld een klein scheutje water. Je kunt de plant eigenlijk overal neerzetten of hangen, zolang het maar niet in de volle zon is. De Scindapsus Pictus heeft ook geen moeite met wat schaduw en hoge luchtvochtigheid. Een ideale plant voor in de badkamer dus!

Scindapsus pictus te koop bij Fleurdirect

2. Zaagcactus

Op nummer 2 de Epiphyllum Anguliger oftewel de zaagcactus. Als je goed naar de bladeren kijkt snap je wel waarom ze hem zo noemen, ik vind die bladeren geweldig!

kamerplant wenslijst, zaagcactus, epiphyllum anguliger
Zaagcactus via Plantenwinkel.nl

Je zou het niet zeggen, maar deze plant is familie van de cactus! Zoals het een cactus betaamt is het dus een zeer makkelijke plant. Alleen houd de zaagcactus niet van volle zon en heeft iets meer water nodig als z’n prikkelbare neefjes. Het is ook een nachtbloeier, eens paar jaar komen er bloemen aan, maar die bloeien dus alleen ’s nachts. Hij is ook nog eens makkelijk te stekken, je snijd met een scherp mesje een blad af op het smalste stuk, deze laat je een paar dagen drogen en dan zet je hem rechtop in stekgrond. Dat ga ik zeker eens proberen als ik hem aan de collectie heb toegevoegd!

zaagcactus, epiphyllum anguliger, kamerplanten wishlist

3. Chinees lantaarnplantje

Nummer 3 op m’n kamerplanten wishlist is een supermooie hangplant, het Chineese lantaarnplantje. Z’n Latijnse naam is Ceropegia woodii. Wat een schatje of niet dan!

Ook wordt hij liefkozend String of Hearts genoemd, vanwege de hartvormige blaadjes. Deze sterke hangplant groeit ook vrij snel en kan makkelijk een meter lang worden! Het Chinees Lantaarnplantje behoort tot de vetplanten familie, wat betekent dat hij weinig eisen stelt. Hij houd van veel licht en weinig water. De kleine bloemetjes hebben wat weg van lantaarntjes. Deze wil je gewoon hebben toch!

4. Sansevieria Zeylanica

Bij ons is het midden in de woonkamer vrij donker, dus zoek ik nog een mooie plant die prima in de schaduw kan staan. De meeste Sansevieria’s hebben hier geen moeite mee, maar ik vind het een beetje oubollige planten, dat komt waarschijnlijk omdat mijn oma ze vroeger had!๐Ÿ˜…

Sanseveria zeylanica te koop bij Hellogreen via bol.com

Maar deze Sansevieria Zeylanica ofwel Vrouwentong heeft wel mooie bladeren zonder die bekende gele rand. Sansevieria’s staan er bekend om dat ze extreem makkelijk te verzorgen zijn, ze hebben nauwelijks water nodig en ook de standplaats zijn ze niet al te kieskeurig in, zelfs naast de verwarming vinden ze niet erg! Ook heeft hij een goede invloed op de lucht in huis, want hij helpt namelijk mee om het zuurstofgehalte te verhogen! Nou, is dit dan een topper of niet!

sanseviera zeylanica, vrouwentong
Sanseveria zeylanica te koop bij Hellogreen via bol.com

Meer weten over Sansevieria’s? In deze blog lees je er van alles over!

5. Alocasia Stingray

En als laatste op nummer 5 de Alocasia Stingray (5 op je wishlist is wel zat toch!๐Ÿ˜…) Die bladeren…..zijn zo bijzonder! Ik weet er zo even geen plekje voor als ik hem heb, maar daar verzinnen we dan wel weer wat op.

Alocasia stingray te koop bij Botanicly via bol.com

Maar die bijzondere bladeren dus, daar dankt deze exotische kamerplant zijn naam aan. Als je goed kijkt zie je er wel iets van een pijlstaartrog in. Omdat de bladeren ook heeeeeel groot kunnen worden, wordt deze plant ook wel Olifantsoor genoemd. Als je hem teveel water hebt gegeven kun je dat zien, want dan gaat hij ‘huilen’. Bij te weinig water gaat hij weer slap hangen. Wel handig zo’n plant die dat even seint! In de volle zon moet je hem echt niet zetten, want dan verbranden die mooie bladeren. Voor beginnende groene vingers is het nog niet zo’n hele makkelijke.

mijn kamerplanten wishlist, alocasia stingray, olifantsoor
Alocasia stingray te koop bij Botanicly via bol.com

Hebben jullie ook kamerplanten die jullie nog graag willen? Maak ook een kamerplanten wishlist, handig voor jezelf en inspirerend voor anderen! Op Instagram plaats ik een collage, misschien ook een ideetje voor de Instagrammers onder jullie! Gebruik de hashtag #myplantwishlist2020 dan kunnen we elkaar volgen! Leuk!

Groene groetjes,

Joanike

Teruglezen? Pin it!โฌ‡

Deze blogpost bevat affiliate links. Dat betekent dat als jij op een link klikt en bij dat bedrijf iets koopt, ik hiervoor een kleine vergoeding ontvang. Jij betaalt hier uiteraard niks extra voor. Heb je hier vragen over? Lees dan deย advertentie disclaimer.

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.