stekje chlorophytum

Het stekje van de kleuterjuf

Dochterlief nam voor de zomervakantie afscheid van de kleuterschool. Weer een fase die voorbij is! Nu is m’n dochter ook nog eens de jongste, dus het was echt bye bye kleuterschool! Slik! Op de laatste schooldag kwamen alle kindjes naar buiten met een plastic bekertje met daarin een stekje als afscheidscadeau van de kleuterjuf, wat een superleuk idee! Zo hebben we altijd een aandenken aan de juf en de fijne kleuterschooltijd!

Het stekje heeft de hele zomer in een potje met water gestaan en er zijn flink wat worteltjes aangegroeid. Eigenlijk wisten we helemaal niet van welke plant het stekje was, dus hebben mijn dochter en ik de kleuterjuf een bezoekje gebracht en het gevraagd. Het blijkt een stekje te zijn van de Chlorophytum oftewel de Graslelie oftewel de Spinnenplant. Dat laatste heb ik mijn dochter maar niet verteld!๐Ÿ˜‚

Wel fijn dat we nu weten om welke plant het gaat zodat we op kunnen zoeken hoe we hem het beste kunnen verzorgen! En laat ik nou net een aantal oude kamerplantenboeken gevonden te hebben. Die boeken zijn veeeeel leuker om informatie in op te zoeken dan op je pc! Sommige boeken hebben ook nog eens hele mooie illustraties, zoals deze โฌ‡.

stekje, chlorophytum, graslelie, kamerplant, planten

Dus na een paar boeken weet ik dat de Chlorophytum graag 2x per week een scheutje water wil, een lichte plek in huis fijn vind en groeit als een tierelier! De Chlorophytum is ook nog eens รฉรฉn van de beste luchtzuiveraars onder planten die er is. Hij is vooral erg sterk in het verwijderen van schadelijke stoffen uit de lucht, kijk dat is mooi meegenomen!

Ook staat hij bekend om de vele stekjes die eraan groeien, ze groeien namelijk letterlijk aan de plant mits de moederplant groot genoeg is. Er zal dan een klein kopstekje aan een stengel bungelen. Deze kan je afknippen en in verse potgrond plaatsen om er een nieuw plantje uit te laten groeien. Nou dat gaan we tegen die tijd zeker proberen!

stekje, chlorophytum, graslelie, kamerplant, planten

Toen het stekje van de kleuterjuf naar mijn idee wel genoeg worteltjes had, heb ik hem in dit weckpotje gezet. Hier kan hij voorlopig wel mee vooruit hoop ik! Regelmatig vraagt m’n dochter ook hoe het met het stekje gaat, ze vind het superleuk om te zien hoe het plantje groeit en ze is niet de enige!๐Ÿ˜‰

stekje, chlorophytum, graslelie, kamerplant, planten

Wil je weten hoe het de komende tijd met dit stekje gaat? Misschien vind je het leuk om me te volgen op Instagram, regelmatig post ik foto’s van alle groene vriendjes in ons huis. Misschien zie ik je daar!

Groene groetjes,

Joanike

Deze blogpost bevat affiliate links. Dat betekent dat als jij op een link klikt en bij dat bedrijf iets koopt, ik hiervoor een kleine vergoeding ontvang. Jij betaalt hier uiteraard niks extra voor. Heb je hier vragen over? Lees dan deย advertentie disclaimer.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.