Handige planten app voor als je veel kamerplanten hebt

Als je op een gegeven moment net als ik aardig wat groene vriendjes hebt, wordt het knap lastig om het allemaal bij te houden wanneer de planten water en verzorging nodig hebben. De ene plant heeft ieder week behoefte aan een scheut water en de andere plant maar eens in de 2 weken. Daarom gebruik ik nu een handige planten app: Plantsome!

handige plantenapp, planten, kamerplanten, watergeven, planteninformatie, plantenblog, blog over planten. mevrouw monstera

Echt een onwijs handige app! In de database zoek je jou plant op, hier kan je al wat informatie lezen over je plant en dan kan je een melding instellen. Je geeft nog even per plant aan hoe groot hij is en hoeveel zonlicht hij dagelijks krijgt. Met die informatie en door te kijken naar het lokale weerbericht berekent de app hoeveel water jouw plant nodig heeft. Wanneer jou plant water nodig heeft krijg je hiervan een melding, handig! Je kan zelf instellen op welk tijdstip je de meldingen wilt ontvangen.

handige plantenapp, planten, kamerplanten, watergeven, planteninformatie, plantenblog, blog over planten, mevrouw monstera

Ook leuk is dat je je planten een eigen naam kan geven, zoals bijvoorbeeld onze Monstera Deliciosa die heet Fred de Monstera of de Pilea die noem ik Mister Pancake, tja klinkt toch veel leuker als die moeilijke Latijnse namen!

Hier lees je meer over Fred de Monstera!

handige plantenapp, planten, kamerplanten, watergeven, planteninformatie, plantenblog, blog over planten,mevrouw monstera

Als je vervolgens een melding hebt gehad en je hebt braaf je groene vriendjes water gegeven dan kan je deze melding afvinken. Via het logboek kan je alles weer terug kijken.

planten, kamerplanten, watergeven, planteninformatie, plantenblog, blog over planten,mevrouw monstera

Weet je niet hoe jou plant heet? Dan kan je Plantsome een foto sturen via Whatsapp. Nog handiger is een andere app: Plantsnap! Je maakt dan een duidelijke foto van je plant en deze app geeft dan gelijk meerdere suggesties. Het klopt niet altijd wat hij aangeeft, maak daarom meerdere keren een foto uit verschillende hoeken. En probeer het eens uit met planten die je wel bekend zijn…

Om weer terug te komen op de handige planten app van Plantsome… Hartstikke fijn natuurlijk zo’n app die je een geheugensteuntje geeft, toch probeer ik het ook een beetje op gevoel te doen. Als ik zie dat de grond erg droog is geef ik gewoon eerder water. En ik hou m’n vriendjes natuurlijk goed in de gaten!

Nou denken jullie vast dat ik aandelen heb bij Plantsome ofzo? Nee hoor! Waarom dan deze blog over Plantsome? Nou, omdat ik gewoon graag mijn ervaringen en tips met jullie deel! Als jij graag planten in huis wil, maar ze overleven het nooit bij jou, dan is dit de ideale app voor jou! En ook als je net als ik (te)veel planten hebt is het handig. Ik zou zeggen…probeer het maar eens uit!

Gebruiken jullie ook deze apps? En hoe vinden jullie ze? Ik hoor graag jullie ervaring!

Groene groetjes,

Joanike

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.