DIY Abstract Face Pot

De kringloop is 1 van de plekken waar ik graag ga snuffelen voor potten voor m’n groene vriendjes, Helaas was deze gesloten tijdens de lockdown, dus had ik bedacht om zelf maar potjes te gaan kleien! Gezichtspotjes zijn momenteel heel hip, ook die maak je makkelijk zelf. Een abstract face pot zie je niet zo veel, maar meer op posters en kleding. Maar op potten staat dat natuurlijk ook superleuk! Ik ben zelf ook geen meesterkleier, dus met de goede klei, gereedschap en fantasie kan jij ook zo’n toffe pot maken!

Wat heb je nodig?

  1. Klei
  2. Water
  3. Groentepotje/conservenblikje/yoghurtbakje
  4. Mes
  5. Liniaal
  6. Deegroller
  7. Gereedschap (lepeltjes/mesjes)

In dit filmpje zie je hoe ik een Abstract Face Pot gemaakt hebt! Deze klei is heel makkelijk en met water kan je heel veel corrigeren. Gebruik ook altijd water als je klei op elkaar gaat plakken. Zelfs als de klei is opgedroogd (het is klei wat aan de lucht droogt) kan je weer verder gaan.

Eenmaal droog kan je het potje in iedere gewenste kleur schilderen of spuiten. Ik heb hem eerst bespoten met een primer en daarna met zwart. De spuitbussen van de Action zijn hiervoor prima! Doe dit uiteraard wel buiten!

Ben je tevreden over de kleur van je Abstract Face Pot? Dan is het tijd om te bedenken welke coupe je hem wil geven! Ga je voor punk met een cactus of lange weelderige lokken met een Epipremnum. Of misschien wel lekker funky met een Rhipsalis pilocarpa zoals de mijne!

Abstract face pot, face planter, gezichtspot, plantenpot, diy, kleien

Ik maakte ook nog een paar andere gezichtspotjes!

face pot, face planter, gezichtspot, plantenpot, diy, kleien
face pot, face planter, gezichtspot, plantenpot, diy, kleien

Toffe potjes of niet dan, ik ben er helemaal happy mee! Ik hoop dat ik jou ook heb kunnen inspireren om zelf aan de slag te gaan! Gaat je nu vast lukken!

Meer DIY ideeën? Lees hier hoe je een stekbord maakt voor je stekjes op water!

Groene groetjes,

Joanike

Later teruglezen? Bewaar dan deze afbeelding op Pinterest!