stekstation, stekken, stekken op water, stekjes, propagation station

5 Stylingtips voor je stekjes op water

Hoe leuk is stekken op water! Ik heb de smaak te pakken! Er zijn dus plantjes die je kan stekken door er stengels of bladeren van in het water te zetten, in het water groeien er dan worteltjes aan. Natuurlijk is het het leukst als je deze stekjes in glazen vaasjes zet zodat je het groeiproces goed kunt volgen. Laatst mocht ik bij vrienden van ons een stukje van hun Pilea Depressa afknippen, deze zette ik in een glazen vaasje en na een paar weken groeien er al miniwortels aan! Als er flink wat wortels aan gegroeid zijn kan deze Pilea in het voorjaar in de potgrond. En dan heb je er een gratis plantje bij. En dit plantje herinnerd mij natuurlijk weer aan onze vrienden.

Maar hartstikke leuk natuurlijk dat stekken in al die vaasjes en glaasjes en potjes, maar dat is weer zo’n allegaartje in je vensterbank en daar word ik dan weer niet blij van. Tja, het oog wil ook wat hé! Dus ging ik Pinterest en Instagram afstruinen voor stylingtips en inspiratie om toch op een stylish manier te stekken. En ik kwam superleuke ideeën tegen! Ik dacht die ideeën ga ik met jullie delen in m’n blog! Hier zijn 5 stylingtips voor stekjes op water!


1.Reageerbuisjes aan de muur

Wat je veel ziet is dat er reageerbuisjes oftewel test tubes gebruikt worden, zeker voor de wat kleinere blaadjes en stengeltjes is dit hartstikke handig.

stekken op water, vaasjes, stekjes, hydroponie, stekstation, reageerbuisjes, test tubes, propagation station

De foto hierboven is van de Vintage Revivals en is een DIY project. De reageerbuisjes zitten met magneetjes bevestigd aan de houten rondjes.

Of doe net als Rachelle van de blog Huiswaarts, zij maakte een stekrek van een wandrek en reageerbuisjes. Op haar blog lees je hoe je hem maakt! Leuk idee als je nog een muur vrij hebt waar veel licht komt!

stekbord, stekjes, stekken

Zelf maakte ik een stekbord! Wil je weten hoe je hem maakt? Ik leg je hier alles stap voor stap uit!


2. Stekstation aan de muur

stylingtips, stekken op water, vaasjes, stekjes, hydroponie, stekstation, reageerbuisjes, test tubes, propagation station

In style stekken kan je ook met dit toffe stekstation voor aan de muur. Ook leuk om meerdere boven elkaar te hangen! Deze zijn te koop bij Sporenursery, maar als je handig bent of iemand kent die handig is dan is zo’n stekstation ook makkelijk zelf te maken.😉


3. Reageerbuisjes aan een wandrek

stylingtips, stekken op water, vaasjes, stekjes, hydroponie, stekstation, reageerbuisjes, test tubes, propagation station

Ook dit is een erg leuke manier om reageerbuisjes of vaasjes met stekjes op te hangen! Deze foto vond ik bij @ the Farm.


4. Stekstation voor in de vensterbank

stekken op water, vaasjes, stekjes, hydroponie, stekstation, reageerbuisjes, test tubes, propagation station

Dit stekstation oftewel propagation station voor in de vensterbank is een DIY project van By Brittany Goldwyn met maar liefst 10 reageerbuisjes! Je kan zo’n stekstation natuurlijk zo groot of klein maken als je wilt. Even je vensterbank opmeten en aan de slag maar! Losse reageerbuisjes vind je o.a. bij De Kwast.

stylingtips, stekken op water, vaasjes, stekjes, hydroponie, stekstation, reageerbuisjes, test tubes, propagation station

Deze leukerd in industriële stijl vond ik op Instagram @bokkyshome. Zij vond hem bij de kringloop.


5. Losse vaasjes

stylingtips, stekken op water, vaasjes, hydroponie,

Natuurlijk kan je ook losse vaasje neerzetten, als je allemaal dezelfde pakt creëer je ook een mooi geheel. Soortgelijke vaasjes als op de foto heb ik gezien bij Homedeco en Intratuin. Deze inspiratiefoto vond ik op Instagram @thebrotanicals.

stylingtips, stekken op water, vaasjes, hydroponie,

Gek, als ik dan deze foto zie van @steklab op Instagram vind ik dit ook wel mooi staan, ondanks dat het verschillende vaasjes zijn! Het is maar net hoe het in jou interieur past. Ik hoop dat ik jullie een beetje heb kunnen inspireren met deze stylingtips voor je stekjes op water!

Misschien ook leuk om te lezen, m’n blog over het stekje van de kleuterjuf.

Groene groetjes!

Joanike

Wil je deze tips nog een keertje teruglezen? Pin hem! ⬇

stylingtips, planten, kamerplanten, stekken, op water

2 Reacties

    • Joanike

      Hoi, die ik gebruik op het stekbord zijn tussen de 2 en 3 cm doorsnede. Maar het ligt ook een beetje aan wat je wilt stekken, de stek van een Monstera deliciosa zal daar bijvoorbeeld niet in passen. Succes! Groetjes Joanike

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *